MERDANOVIĆ I BEKIĆ NA PRIPREMAMA KADETSKE REPREZENTACIJE

Adna Merdanović i Anđela Bekić nakon odličnih nastupa u tek završenoj sezoni dobile su poziv u kadetsku U-16 reprezentaciju Bosne i Hercegovine koju očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine

Ženska kadetska (U-16) reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se na Palama, gdje će odraditi prvi dio priprema za nastup na Evropskom prvenstvu B divizije. Drugi dio priprema izabranice Aleksandra Bližnjakovića odradiće od 2. do 13. avgusta u Čeliću i Brčkom, a očekuje se da će u našem gradu biti odigrana jedna ili dvije pripremne utakmice pred polazak u Tursku.

Evropsko prvenstvo B divizije održava se u turskoj Konji od 15. do 24. avgusta ove godine, a reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi B zajedno sa selekcijama Velike Britanije, Estonije, Islanda i Litvanije.

Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu reprezentacija Bosne i Hercegovine odigraće 15. avgusta sa početkom u 15:30 časova, a protivnik će biti selekcija Islanda.

Pored Adne i Anđele Košarkaški klub Lavovi Brčko imaće još jednog predstavnika u kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Naime, trener naše seniorske i juniorske selekcije Aleksandar Bližnjaković imenovan je od strane Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine za selektora U-16 kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

SREĆNO LAVICE!

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine