ĐOKIĆ i DOŠIĆ NA EVROPSKOM PRVENSTVU ZA JUNIORKE

Sara Đokić i Valentina Došić, dvije mlade košarkašice Košarkaškog kluba Lavovi Brčko učestvovaće na Evropskom prvenstvu za košarkašice do 18 godina u Rumuniji, kao dio juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Valentina Došić

U periodu od 2-11. avgusta ove godine u rumunskom gradu Ploiesti biće održano Evropsko prvenstvo B divizije za košarkašice do 18 godina. U konkurenciji 18 evropskih selekcija, pravo nastupa ostvarila je i juniorska U18 reprezentacija Bosne i Hercegovine u čijem sastavu će nastupiti i naše dvije Lavice, Sara Đokić i Valentina Došić, iza kojih je sjajna klupska sezona, a poziv selektora Dragane Svitlice dolazi kao nagrada za sve ostvareno u prethodnom periodu.

Sara Đokić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine smještena je u grupu D zajedno sa domaćom selekcijom Rumunije, te reprezentacijama Švedske, Crne Gore, te Ukrajine sa kojom i igra prvi meč na šampionatu, u subotu 3. avgusta sa početkom od 15:00 časova.

Sara Đokić i Valentina Došić su članice juniorske selekcije našeg kluba koja je u nedavno završenoj takmičarskoj sezoni 2023-2024. osvojila titulu šampiona Bosne i Hercegovine, kao i seniorske selekcije našeg kluba koja je aktuelni vicešampion Bosne i Hercegovine.

Sve utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine moguće je pratiti putem FIBA YouTube kanala i detaljnije informacije o Evropskom prvenstvu B divizije u Rumuniji možete pronaći na zvaničnoj web stranici

Našim Lavicama i reprezentaciji Bosne i Hercegovine želimo mnogo sreće i uspjeha na Evropskom prvenstvu u Rumuniji.