MERDANOVIĆ, BEKIĆ I BLIŽNJAKOVIĆ NA EVROPSKOM PRVENSTVU ZA KADETKINJE

Adna Merdanović i Anđela Bekić, dvije mlade košarkašice Košarkaškog kluba Lavovi Brčko učestvovaće na Evropskom prvenstvu za košarkašice do 16 godina u Turskoj, kao dio kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Anđela Bekić i Adna Merdanović

U periodu od 15-23. avgusta ove godine u turskom gradu Konya biće održano Evropsko prvenstvo B divizije za košarkašice do 16 godina. U konkurenciji 20 evropskih selekcija, pravo nastupa ostvarila je i kadetska U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine u čijem sastavu će nastupiti i naše dvije Lavice, Adna Merdanović i Anđela Bekić, iza kojih je sjajna klupska sezona. Takođe, činjenica koja služi na ponos našeg kluba jeste da je Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine za selektora U16 reprezentacije imenovao našeg trenera Aleksandra Bližnjakovića.

Aleksandar Bližnjaković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine smještena je u grupu B zajedno sa selekcijama Velike Britanije, Estonije, Litvanije i Islanda, sa kojom i igra prvi meč na otvaranju šampionata.

Adna Merdanović i Anđela Bekić i su članice kadetske, te juniorske selekcije našeg kluba koja je u nedavno završenoj takmičarskoj sezoni 2023-2024. osvojila titulu šampiona Bosne i Hercegovine, kao i seniorske selekcije našeg kluba koja je aktuelni vicešampion Bosne i Hercegovine.

Sve utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine moguće je pratiti putem FIBA YouTube kanala i detaljnije informacije o Evropskom prvenstvu B divizije u Turskoj možete pronaći na zvaničnoj web stranici

Našim Lavicama i reprezentaciji Bosne i Hercegovine želimo mnogo sreće i uspjeha na Evropskom prvenstvu u Turskoj.