VICEŠAMPIONKE BOSNE I HERCEGOVINE POČELE SA PRIPREMAMA ZA NAREDNU SEZONU

Košarkašice KK Lavovi Brčko i zvanično su počele sa pripremama za novu sezonu u Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

KK Lavovi Brčko 

Jučerašnjom prozivkom i prvim treningom i zvanično su počele pripreme košarkašica KK Lavovi Brčko za novu takmičarsku sezonu 2024-2025.

Trener Aleksandar Bližnjaković i njegov pomoćnik Sanjin Vidović na prvom treningu računali su na ukupno 13 igračica dok su ostale košarkašice na koje stručni štab računa za narednu sezonu opravdano odsutne i očekuje se njihovo skoro priključenje trenažnom procesu naše ekipe. Predvođene kapitenom Natašom Savić na prvom treningu prisutne su bile: Jelena Lazarević, Tamara Šarenac, Valentina Došić, Nikolina Grbić, Sara Đokić, Adna Merdanović, Anđela Bekić, Isidora Vidović, Jelena Đurić, Đurđina Pejić, Nađa Reljić i Lorena Rikić.

Aktuelne vicešampionke Bosne i Hercegovine pripremni ciklus obaviće u Brčkom u dvorani Tehničke škole, a sezona startuje 12. oktobra utakmicama prvog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine. U premijernom nastupu u novoj sezoni naše Lavice ugostiće ekipu Čelika iz Zenice, dok u drugom kolu gostuju u Trebinju kod ekipe Leotara.

Prije toga, tokom septembra i oktobra mjeseca izabranice trenera Bližnjakovića imaće i pet kontrolnih mečeva, koji će im poslužiti za što bolje uigravanje pred još jednu sezonu sa najvišim ambicijama.