RASPORED PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE ZA KOŠARKAŠICE

U prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine održan je sastanak predstavnika klubova koji učestvuju u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za košarkašice. 

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine organizovao je sastanak sa predstavnicima klubova koji učestvuju u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za košarkašice, a tom prilikom upriličeno je i izvlačenje takmičarskih brojeva i žrijebanje parova za takmičarsku sezonu 2024-2025.

U sezoni pred nama u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za košarkašice učestvuje 12 klubova, a utakmice prvog kola na rasporedu su 12. oktobra ove godine. Pored KK Lavovi Brčko u nadolazećoj sezoni nastupaju i: ŽKK “Mladi Krajišnik” Banja Luka, ŽKK “Konjic” Konjic, ŽKK “Jedinstvo” Tuzla, ŽKK “Kozara” Gradiška, ŽKK “RMU Banovići” Banovići, OKK “Feniks” Banja Luka, ŽKK “Play Off” Sarajevo, KŽK “Čelik” Zenica, ŽKK “Leotar 03” Trebinje, ŽKK “Orlovi” Banja Luka i KK “Jumper” Zenica.

Sistem takmičenja izmjenjen je u odnosu na prethodnu sezonu. Prvi, ligaški dio takmičenja sastoji se od 22 kola u kojima klubovi igraju po dvostrukom bod sistemu. Nakon toga, slijedi doigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine u koje će se plasirati četiri prvoplasirane ekipe.

Polufinalne serije doigravanja igraju se na dva dobijena meča, dok će finalna serija biti odigrana na tri dobijene utakmice.

U prvom kolu koje je na rasporedu 12. oktobra naše Lavice će ugostiti ekipu Čelika iz Zenice, a prije pauze zbog reprezentativnih obaveza naše košarkašice očekuju još dvije teške utakmice, gostovanje u Trebinju (19. oktobra) i duel protiv ekipe Orlova na domaćem parketu u Brčkom (26. oktobra). Prvi dio ligaškog dijela takmičenja (11. kolo) naše Lavice zaključuju gostovanjem u Sarajevu protiv ekipe Play Off (11. januar), dok je posljednje 22. kolo na rasporedu 19. aprila naredne godine.

Utakmice polufinala doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine na rasporedu su 26. i 30. aprila, a eventualne majstorice 3. maja 2025. godine. Finalna serija za prvaka Bosne i Hercegovine startuje 7. maja. Utakmice se igraju svaka tri dana, a eventualna peta utakmica na rasporedu je 21. maja naredne godine.

Kompletan raspored Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice u sezoni 2024-2025 možete pročitati na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine