LAMIJA TALIĆ NOVA KOŠARKAŠICA LAVOVA

Kadetska reprezentativka Bosne i Hercegovine Lamija Talić nova je košarkašica KK Lavovi Brčko.

Lamija Talić

Jedna od najkvalitetnijih mladih košarkašica Bosne i Hercegovine i kadetska reprezentativka Bosne i Hercegovine Lamija Talić (2009. 186 cm) nova je košarkašica KK Lavovi Brčko. Lamija dolazi iz Zenice, tačnije iz KŽK „Čelik“ gdje je provela prethodne tri sezone nastupajući za sve omladinske selekcije zeničkog kluba, a prethodne sezona nastupala je i u Prvenstvu Bosne i Hercegovine u seniorskoj konkurenciji.

Na nedavno održanom Evropskom prvenstvu B divizije za kadetkinje u Turskoj, Lamija Talić je bila jedan od nosilaca igre reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prosješno je provodila 26,3 minute u igri, i za to vrijeme imala je prosječan učinak od 7,7 poena, 9 skokova i 1,3 asistencije po meču.

“Mnogo sam srećna i zadovljna što sam dobila priliku da nastupam za KK Lavovi Brčko. Smatram da je ovo sjajna prilika za mene i da ću imati mnogo prostora za napredak. S nestrpljenjem iščekujem prve treninge, većinu saigračica poznajem od ranije, tako da smatram da ću vrlo brzo da se uklopim u novi sistem radi i da ću opravdati očekivanja stručnog štaba i uprave kluba”, istakla je Lamija Talić prilikom današnjeg potpisa ugovora sa našom ekipom.

Lamija Talić

Tarik Talić, otac nove košarkašice našeg kluba ovom prilikom je rekao: “Mišljenja sam da je KK Lavovi Brčko u ovom momentu najbolja sredina za dalji košarkaški razvoj i napredak Lamije. Rezultati kluba u prethodnom periodu nedvojbeno govore da se radi o sjajno organizovanom klubu koji mnogo pažnje posvećuje razvoju mladih košarkašica. Želim da se zahvalim ljudima iz kluba koji su prepoznali potencijal i trenutni kvalitet naše kćerke i iskzali interesovanje i želju da je dovedu u Brčko. 

“Lamija Talić je jedna od najperspektivniji košarkašica u svojoj generaciji u Bosni i Hercegovini,  kadetska reprezentativka i košarkašica sa određenim iskustvom igranja seniorske košarke u Bosni i Hercegovini. Sa druge strane, KK Lavovi Brčko, je klub koji ogromnu pažnju poklanja razvoju perspektivnih mladih košarkašica. Kada sagledamo te dvije činjenice siguran sam da će Lamija u našem klubu stasati u vrhunsku košarkašicu i buduću juniorsku i seniorsku reprezentativku Bosne i Hercegovine. Želim da se zahvalim porodici Talić koja je izabrala Brčko i KK Lavovi za nastavak srednjoškolskog obrazovanja i košarkaškog usavršavanja njihove kćerke, istakao je Boško Vukadinović prilikom današnjeg potpisivanja ugovora.

DOBRO DOŠLA LAMIJA!