LAVICE UBJEDLJIVE I U DRUGOM KONTROLNOM MEČU

Košarkašice KK Lavovi Brčko juče su u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom odigrale drugu kontrolnu utakmicu u pripremnom periodu pred početak takmičarske sezone 2024-2025 ostvarivši ubjedljivu pobjedu nad ekipom KK “Jedinstvo” iz Tuzle od čak 34 poena razlike.

Aktuelne vicešampionke Bosne i Hercegovine, košarkašice KK Lavovi iz Brčkog juče su u sporskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom odigrale drugi kontrolni meč pred početak nove takmičarske sezone. Izabranice trenera Aleksandra Bližnjakovića odigrale su još jednu sjajnu utakmicu, ostvarivši novu pobjedu u pripremnom ciklusu pred početak šampionske trke u Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

KK Lavovi Brčko

KK Lavovi Brčko – KK Jedinstvo Tuzla 79:45 (36:10, 17:16, 12:13, 14:06)

Željna dobre i kvalitetne košarke, brčanska publika u velikoj mjeri je ispunila tribine dvorane Tehničke škole, a naše košarkašice su bile odlučne da pruže igru kojom će se odužiti za podršku svojoj vjernoj publici. Rezultat prve četvrtine (36:10) sam po sebi dovoljno govori o stanju stvari na terenu tokom prvih 10 minuta igre. Bila je to igra koju stručni štab brčanskih lavica želi da vidi i tokom predstojeće sezone tokom svakog meča. Izuzetno čvrsta i agresivna igra u defanzivi sa što kvalitetnijom tranzicijom u fazu napada rezultirali su izuzetno ubjedljivom prednošću na prvoj pauzi. Tokom druge četvrtine prve minute u narandžastom dresu brčanskog kluba upisala je i pridošlica iz SAD Hannah Cooper koja je pokazala da će biti ogromno pojačanje za mladu ekipu Lavova u predstojećoj sezoni.

 

 

KK Lavovi Brčko

Do kraja susreta svih 13 košarkašica na koje je trener Bližnjaković računao na ovom susretu dobilo je priliku za dokazivanjem, i može se konstatovati da je svaka od njih dala svoj doprinos timskoj pobjedi protiv Tuzlanki. Do početka nove sezone u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za košarkašice ostalo je još devet dana ali već sada se može reći da naša ekipa spremno i uigrano dočekuju svoju četvrtu sezonu u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova.

Najefinasnije u našoj ekipi protiv Jedinstva bile su  Sara Đokić i Jelena Lazarević sa po 16 postignutih poena, a pored njih nastupile su: Tamara Šarenac 4Valentina Došić 8, Adna Merdanović 2, Anđela Bekić 15, Hannah Cooper 4, Nađa Reljić 5, Lamija Talić 9, Lorena Rikić, Andrea Miranović, Nikolina Grbić i Jelena Đurić.

Naredeni kontrolni meč košarkašice KK Lavovi Brčko igraju u srijedu, 9. oktobra, takođe, na domaćem parketu u dvorani Tehničke škole u Brčkom, a protivnik će biti ekipa ŽKK „RMU Banovići“.