PRVENSTVO BOSNE I HERCEGOVINE: LAVICE UBJEDLJIVE PROTIV LEOTARA U TREBINJU

Košarkašice KK Lavovi Brčko odigrale su u sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” u Trebinju utakmicu drugog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe ŽKK “Leotar  03” i ostvarile sigurnu i ubjedljivu pobjedu. 

ŽKK Leotar 03 Trebinje – KK Lavovi Brčko 54:88 (13:22, 15:24, 14:20, 12:22)

KK Lavovi Brčko

S T A T I S T I K A

Silno motivisane da dokažu da je poraz u prvom kolu bio samo loš dan, izabranice trenera Bližnjakovića su od samog starta meča u trebinjskoj dvorani “Miloš Mrdić” nametnule ritam igre koji njima odgovra, a na koji domaće košarkašice nisu imale adekvatan odgovor. Tokom prvih 20 minuta igre poenterski predvođene Valentinom Došić (trojke 5/6) i Jelenom Lazarević uz standardno dobru u svim elementima košarkaške igre Saru Đokić, naše Lavice potpuno su nadigrale Trebinjke, a rezultat na semaforu glasio je 28:46. Tokom drugog poluvremena ogroman doprinos u poenterskom učinku dala je i Tamara Šarenac sa 17 poena (trojke 4/6). Sjajna igra djevojka u narandžastim dresovima koje su bile u sastavu ekipe na jučerašnjem meču prije svega u defanzivnom segmentu igre omogućila je da se ekipe Leotara zadrži na samo 54 postignuta poena do kraja susreta. Sa druge strane sjajna napadačka realizacija za konačnih plus 34 poena razlike.

Najistaknutija u našoj ekipi u Trebinju bila je Valentina Došić sa 26 postignutih poena, a tome je dodala i 8 skokova te jednu asistenciju. Dvocifren košgeterski učinak imale su i Jelena Lazarević sa 18 poena (5 skokova i 1 asistencija), kao i Tamara Šarenac 17 poena (1 skok i 2 asistencije). Pored njih nastupile su: Anđela Bekić, Lorena Rikić, Sara Đokić 7 poena, 8 skokova i 7 asistencija, Adna Merdanović 9 poena, 3 skoka i 2 asistencije, Iva Karišik 6 poena, 6 skokova i 1 asistencija, Lamija Talić 2 poena, 5 skokova i 2 asistencije, te Nađa Reljić sa učinkom od 3 poena i 1 uhvaćene lopte.

Čestitke našoj ekipe na sjajnom izdanju u Hercegovini i više nego zasluženoj pobjedi!

U narednom, trećem kolu naše Lavice će na domaćem terenu u dvorani Tehničke škole u Brčkom ugostiti banjalučku ekipu Orlovi, a taj meč na rasporedu je u subotu, 26. oktobra sa početkom u 16:00 časova.